Торт з медовими коржами і рулетом всередині
- Форма 35Х40 см.
- Інгредієнти на медовий корж: 200 г вершкового масла 180 г меду 1 ст.л. харчової соди (без гірки) 300 г борошна 4 яйця 200 г цукру, щіпка солі
Приготувати корж
У каструлі з товстим дном з’єднати вершкове масло, мед і поставити підігріватися. Гріти до повного розтоплення. Зняти з вогню, додати соду і перемішати. Порціями додати просіяне борошно, перемішати (працювати міксером) до однорідності. Окремо збити яйця з цукром і сіллю до пишності.
У медову суміш додати збиті яйця і перемішати міксером до однорідності. Консистенція повинна бути не рідкою і не густою. Викласти у деко, застелене пергаментом.
Розрівняти і випікати при 180 градусах приблизно 20-25 хв. Дати охолонути. За допомогою кільця вирізати два кола діаметром 20 см. Верхню частину зрізати для вирівнювання. Залишки подрібнити в крихту для посипки (не всі залишки подрібнювати, можна частину з’їсти).
Бісквіт
- Інгредієнти для бісквіту: (форма для рулету 35Х40 см) 4 яйця, щіпка солі 150 г цукру 110 г борошна 40 мл води.
Розділити білки від жовтків. Почати збивати білки. Як тільки з’явиться легка піна, додати сіль і продовжити збивати. Порціями додати цукор. Збивати до твердих піків. По одному додавати жовтки, поступово збиваючи всю масу. Додати воду. Порціями додати просіяне борошно і вимішати тісто.
Викласти у форму, розрівняти і випікати у розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 10 хв. Рекомендується поставити у духовку ємність із водою, щоб утворилася пара. Готовий бісквіт спочатку скрутити, а потім змастити варенням і знову скрутити в рулет.
Крем
- 2 яйця 150 г цукру 10 г ванільного цукру 70 г крохмалю 600 г сметани 200 г вершкового масла.
До яєць додати цукор, крохмаль і перемішати до однорідності. Додати сметану і знову перемішати. Поставити на вогонь і варити до появи перших бульбашок (до загустіння). Можна варити на водяній бані. Накрити і дати охолонути. Масло збити, а також трохи збити заварний крем. До масла порціями додати заварний крем і збити до кремового стану. Від крему відкласти приблизно 200 г для обмазки.
Зібрати торт
Кондитерське кільце діаметром 20 см простелити ацетатною плівкою. Викласти один медовий корж (можна коржі просочити, але це необов’язково). На корж викласти половину крему і розрівняти. Викласти на крем нарізаний рулет лежачи (по діаметру і посередині). На рулети викласти другу половину крему і розрівняти. Зверху викласти другий медовий корж.
Поставити торт у холодильник для стабілізації на декілька годин, краще на всю ніч. Зняти кільце, плівку. Обмазати боки і верх торта відкладеним кремом (200 г). Посипати боки і верх крихтою від медових коржів. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати: