Піца як у піцерії
- Тісто: 300 г води,5 г сухих дріжджів, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 4 ст. ложки оливкової або соняшникової олії, 500 г борошна.
Теплу воду змішати з цукром і додати дріжджі, щоб розійшлися, тоді сіль, олію і борошно. Замісити тісто, дати підійти 30 хв.
Тоді сформувати з тіста невеликі кулики і знову залишити, щоб підійшли (формуйте кульки такі, яку в діаметрі хочете піцу, у мене коржі 22 см).
Розкотити кульки товщиною 5 мм, проколоти виделкою і випікати в добре розігрітій духовці при температурі 200 градусів 5 хв.
Коли готові коржі охолонуть, зробити соус з майонезу і кетчупу, помастити і накласти начинку яка вам до вподоби (у мене гриби, ковбаса, болгарський перець, сир, зелень). Тоді поставити ще на 5 хв в духовку.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також інші рецепти лінивої піци:
- Швидка піца на сковорідці
- Універсальне тісто – для піци, вареників, пахлави, “Наполеона”, чебуреків, пиріжків
Post Views: 52