Листково-дріжджове тісто
- 100 мл води, 100 мл молока, 8 г сухих дріжджів, 0,5 ч. ложки солі, 400 г борошна, а також 150 г масла.
Воду і молоко підігріти додати дріжджі, яйце, сіль і борошно, замісити тісто, тісто розділити на шість частин, сформувати кульки і накрити плівкою, дати підійти.
Коли тісто підійде, розкотити кожну кульку у пласт, скласти один на інший, змащуючи кожен пласт маслом (верхній не змащувати).
Перекласти на велику тарілку, тоді накрити харчовою плівкою і на 2 год у холодильник. Після того тісто викласти на присипану борошном поверхню і розкотити тонко (5 мм.). Весь пласт змастити маслом, скрутити в рулет, знову покласти в холодильник на 1 год.
Тоді рулет з тіста порізати на тонкі пластини ,викласти на деко, змастити білком, посипаю цукром – виходить печиво “Вушка”. Випікати 20 хв при температурі 180 градусів.
Також з цього тіста роблю палички, трикутники з начинкою, виходять смачні рогалики (змащувати все яйцем).
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- Листкове тісто за 10 хвилин. І для торта, і для печива і для конвертиків!
- Домашнє справжнє листкове тісто для пиріжків “Як магазинне”
Post Views: 54