Печиво на м’ясорубці (класичне)
- 350-400 г борошна, дрібка солі, 6 г розпушувача, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, цедрі половини лимона, 100 г смальцю, 2 яйця, 100 мл молока або сметани.
Для шоколадного печива:
- Такі ж продукти, як для класичного, + 15 г какао.
Для горіхового печива:
- Такі ж продукти, як для класичного печива, + 100 г мелених горіхів.
До просіяного борошна з розпушувачем додати сіль, цукор, ванільний цукор, цедру половини лимона і перемішати. Додати холодний смалець і перетерти у крихту. Додати яйця і молоко або сметану і замісити густе тісто. Поставити у холодильник мінімум на 2 години або більше (можна на всю ніч). Тісто має бути холодним, щоб вийшов більш красивий візерунок.
Шоколадне печиво замішувати так само, тільки до просіяного борошна додати какао-порошок.
Горіхове печиво замішувати так само. Тільки коли борошно перетерти з смальцем, додати мелені горіхи. Все інше повторити. При кожному виді тіста слідкувати за консистенцією тіста (щоб тісто було густим).
Використовувати насадку для м’ясорубки і формувати печиво, використовуючи візерунок на свій смак. Випікати при 180 градусах приблизно 15-20 хвилин.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Читайте також:
- Пісочне печиво з цукровою пудрою
- Печиво “Пісочні кільця” з арахісом