Домашній лаваш
- 350 г борошна, 200 мл кип’ятку, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки олії.
Борошно просіяти, додати сіль і рослину олію, закип’ятити воду і додати в просіяне борошно. Обережно лопаткою замісити тісто, бо гаряче, після того вимішати руками.
Покласти готове тісто у кульок, щоб 30 хв постояло. Після того розкотити дуже тонко (якщо маєте лавашницю), але я випікаю на звичайній сковороді, без олії на сухі добре розігрітій (не в духовці).
Випікати на одні стороні до тих пір, поки не з’являться пухирці, і перевертати, але головне – не пересушити. Кожен готовий корж змастити водою і накрити рушником.
В ролі начинки для лаваша підійде все, що завгодно: м’ясний фарш, гриби, риба, сир, овочі, ковбасні вироби тощо. Все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Спробуйте також приготувати:
- Швидкі “Бендерики” з м’ясом на лаваші. Дуже смачні, гарні і легкі у приготуванні!
- Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу
Post Views: 133