лаваш

Лаваш більше не купую – готую сама!

Приготувати домашній лаваш дуже легко. Його можна подавати як гарячим, так і холодним - замість хліба. Або приготувати закуски з лаваша.

Домашній лаваш

  • 350 г борошна, 200 мл кип’ятку, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки олії.

Борошно просіяти, додати сіль і рослину олію, закип’ятити воду і додати в просіяне борошно. Обережно лопаткою замісити тісто, бо гаряче, після того вимішати руками.

Покласти готове тісто у кульок, щоб 30 хв постояло. Після того розкотити дуже тонко (якщо маєте лавашницю), але я випікаю на звичайній сковороді, без олії на сухі добре розігрітій (не в духовці).
Випікати на одні стороні до тих пір, поки не з’являться пухирці, і перевертати, але головне – не пересушити. Кожен готовий корж змастити водою і накрити рушником.
В ролі начинки для лаваша підійде все, що завгодно: м’ясний фарш, гриби, риба, сир, овочі, ковбасні вироби тощо. Все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії.
Рецепт і фото Марії Гнатів

Спробуйте також приготувати:

  • Швидкі “Бендерики” з м’ясом на лаваші. Дуже смачні, гарні і легкі у приготуванні!
  • Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook