перепічки

Замість хліба – українська перепічка на кефірі

Проста і смачна українська перепічка на кефірі стане чудовим доповненням до будь-якого столу або солодким перекусом з медом чи варенням.

Українська перепічка на кефірі

  • 0,5 л кефіру, 700-750 г борошна, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі, соняшникова олія для смаження.

Підігріти кефір до теплого стану, додати соду та перемішати. Окремо просіяти борошно, додати сіль і перемішати. До кефіру поступово додавати борошно, замішуючи м’яке тісто. Замішувати тісто протягом 10 хвилин, щоб не “забити” його борошном.

Покласти тісто в миску, накрити та залишити відпочивати на 20-30 хвилин. Розділити тісто на 3 частини, кожен шматочок розкотити в коло та проколоти виделкою.

Розігріти сковороду, налити олію та обсмажувати перепічки з обох сторін до золотистого кольору на середньому вогні. Готові перепічки можна подавати замість хліба або з медом і варенням до чаю.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Також радимо інші перевірені рецепти паляниць та чебуреків:

  • Замість хліба – смажимо перепічки, паляниці і коржі на сковороді: п’ять рецептів
  • Паляниці з сиром та зеленню а-ля хачапурі або чебуреки

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook