булочки

Булочки в горіховій шубці

Це саме той рецепт булочок, який варто зберегти і приготувати. Вдаються пухкенькі, ароматні, у дуже смачних горіхових крихтах.

Булочки в горіховій шубці

  • Тісто: 500 мл молока, 800 г борошна (+/-), 2 великих яйця, 10 г сухих дріжджів або 30 г свіжих, 100 г цукру, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка крохмалю, 0,5 ч. ложки розпушувача, 25 г масла, 1/4 ч. ложки солі.
  • А також: яйце для змащування, 100 г волоських горіхів, 100 г цукру.
До борошна додати дріжджі, розпушувач, крохмаль, розмішати. До молока додати збиті яйця, сіль, цукор, розтоплене масло, сметану, розмішати, додати борошно, замісити тісто.
Тісто накрити рушником залишити в теплі на 1-1,5 год, щоб піднялось, обім’яти і залишити, щоб ще раз піднялось.
Тісто поділити на кульки по 60 г, сформувати булочки. Горіхи подрібнити, додати цукор, розмішати, збити яйце. Один бік булочки вмочити в яйце і горіхи. Булочки залишити на 20 хв і випікати при 180-200 градусах. Виходить 30 булочок.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук

Радимо також інші перевірені рецепти булочок і пиріжків до чаю:

  • “Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині

  • Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook