молитва про сім'ю

Боже, подаруй свою милість: молитви про сім’ю

Нехай молитви про сім'ю принесуть мир, злагоду та любов у ваші родини, зміцнять віру і спрямують на шлях добрих справ. Нехай допомагають у скрутні часи, захищають від негараздів і зміцнюють у вірі.

У сучасному світі, де цінності і традиції часто піддаються випробуванням, важливо звертатися до духовної опори та мудрості, яка зберігається у вікових молитвах. Молитва – це шлях до єднання з Богом, до просвітлення душі та отримання благословення для себе та своїх близьких.

Молитви, які ми промовляємо, несуть у собі не лише прохання, але й подяку, віру, надію та любов. Вони допомагають нам у скрутні часи, підтримують у радощах, захищають від негараздів і зміцнюють у вірі. Ці молитви є виразом нашого прагнення жити у злагоді з Божими заповітами та отримати Його благословення на щоденні справи і плани.

Прохання милості Божої для молодої сім’ї

Боже наш, Ти, що промовляв через пророків і обіцяв просвітити всі народи, Ти не хочеш, щоб створені люди залишилися без спасіння. Ти дав закони через вибраного Тобою апостола Павла, щоб чоловік і дружина, які разом живуть у вірі, все на Славу Твою творили і благословляли Ім’я Твоє. Покрий їх побожністю і чистотою, утверди в добрих ділах, через утвердження у вірі й молитві. Поблагослови, Господи, рабів Твоїх і подай їм милість, щоб вони жили згідно Заповітів Твоїх і в добрих ділах успіхів досягли, Тобі бажаних, на віки віків. Амінь.

Молитва християнського подружжя

Господи Боже наш! Піклуючись про спасіння людей, Ти завітав до Кани Галілейської і цим показав чистоту шлюбу. Сам і нині рабів Твоїх цих (імена), що Ти зволив з’єднати їх одне з одним, збережи в згоді та однодумності, чесним шлюб їх яви, ложе їх неоскверненим охорони, допоможи їм провадити життя в непорочності і сподоби їх дожити до старості глибокої та з чистим серцем заповіді Твої виконувати, Бо Ти Бог наш, Бог милості і спасіння і Тобі ми славу возсилаємо з Предвічним Твоїм Отцем, Всесвятим, Благим і Животворчим Твоїм Духом нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

 Молитва за родину

Милостивий Господи, Ісусе Христе, який захотів провести довгі роки Свого земного життя в назаретській Родині, благаю Тебе, поблагослови мою дорогу родину: батька, матір, братів, сестер, всіх рідних і близьких. Зішли їм милість, щоб всім серцем любили Тебе, охорони від нещасть, диявольських спокус і всякого лиха.

Подай згоду моїй родині, бо згода це великий Твій дар. Допоможи її членам щиро любити один одного надприродною Божою любов’ю, яка осолоджує прикрощі земного життя. Будь з нами в годину смерті, щоб з Твоєї милості вийшли ми з цього світу та пішли до Неба навіки прославляти Тебе. Пресвята Богородице Маріє, наша Мати і взірець для кожної родини, будь завжди з моєю дорогою родиною. Амінь.

Молитва за українську родину

Боже великий, Боже Отців наших! Дай народові нашому якнайбільше добрих, святих християнських родин. Дай нам таких батьків, які голосно й відверто прилучалися б до Божественного Твого Об’явлення, до Твоєї служби.

Дай нам батьків, які для своїх дружин були б прикладом християнського життя, правдивими опікунами та добрими провідниками в житті.

Дай нам таких матерів, що вміли б добре, по-християнськи виховувати дітей своїх, для чоловіків своїх були б поміччю, потіхою та доброю радою.

Дай нам таких дітей, які були б потіхою та славою батьків і красою народу свого.

Благослови, Боже Всемогутній, український народ. Дай йому милість вірно Тобі служити і отримати колись вічну нагороду в Небі, бо Тобі, у Святій Тройці Єдиній, Отцю, Сину, і Духу Святому, належать всяка слава, честь і поклоніння на віки віків. Амінь.

Молитва-прохання християнської родини

Премилосердний Боже! Твоїй Всемогутній Опіці я вручаю свій дім, родину й усе, чим володію. Благослови Боже, всіх нас, так як Ти поблагословив Пресвяту Родину в Назареті.

Пресвятий наш Спасителю, Ісусе Христе! Благаю від Тебе Любові Твоєї, тої, що спонукала Тебе стати людиною і померти на Хресті, – благослови мою родину і все, що оточує мене.

Захисти нас, Ісусе, від підступів диявольських і від людської злоби. Охороняй нас від різних земних стихій: бурі, блискавки, вогню, потопу та інших нещасть. Поблагослови нас усіх, Ісусе, і зроби так, щоб ми завжди міцно трималися Твоєї віри, під час терпіння і смутку не втрачали надії та з кожним днем все більше зростали у Твоїй любові взаємно між собою.

А коли прийде час смерті, не допусти, Ісусе, щоб хто-небудь із нас відійшов з цього світу без Тайни Покаяння та Святого Причастя.

Маріє, Мати Божа! Веди нас материнською рукою через цю долину сліз і поручай нас Твоєму Синові, щоб ми сподобилися Його благословення в цьому житті, а в майбутньому – вінця нев’янучої слави.

Святий Архангеле Михаїле, захищай нас перед злобою слуг пекельних.

Святий Архангеле Гавриїле, допомагай нам пізнати Святу Божу Волю.

Святий Архангеле Рафаїле, захищай нас від різних недуг і небезпек для життя.

Святі Ангели-Охоронці, будьте завжди при нас, застерігайте нас від усього злого та не дозвольте, щоб ми зійшли з дороги спасіння.

Всі святі заступники наші, будьте для нас опікунами й моліть Бога за нас грішних. Христос, який жив у Назареті разом зі своєю Родиною, нехай завжди перебуває у нашій сім’ї, береже її від усякого зла та допомагає нам бути єдиним серцем і єдиною душею на віки віків. Амінь.

Молитва батьків за дітей

Отче Небесний! Твоїй невимовній Благості та ласкавості ми вручаємо дітей, якими Ти зволив нас поблагословити. Твій Син Божий, Господь наш Ісус Христос викупив їх своєю найдорожчою кров’ю, а Святий Дух освятив їх у Святому Таїнстві Хрещення.

Ти, Боже, зажадаєш від нас на Страшному Суді відповіді за душі дітей наших. Ми відчуваємо весь тягар відповідальності за душі дітей наших. Тому молимо Тебе, Предвічний Отче, подай нам світло і силу, терпеливість, щоб змогли ми дітей виховати ради святої волі Твоєї.

Наділи нас, Отче Небесний, своєю милістю, щоб ми зуміли вберегти невинність дітей наших, навчати їх власним добрим прикладом, подбати про їхнє добро душевне та тілесне. І дай нам, Боже, щоб ми Тебе славили разом з нашими дітьми в Царстві Небесному. Амінь.

Радимо також прочитати:

  • Батьківські молитви за дітей. Промовляйте їх щодня!
  • Усі, хто має дітей та онуків! Прочитайте сьогодні цю молитву, щоб захистити їх від усякого лиха

Молитва дітей за батьків

Всемилостивий Боже! Дякую Тобі за моїх батьків та за всі ті добра, яких Ти мені подав через них. Вони виховали мене, навчили любити Твої Святі Заповіти та остерігатися гріхів. Я люблю їх і хочу завжди шанувати і слухати. Господи, допоможи мені Твоєю милістю, щоб я цю постанову виконав. Благослови їх, Господи, всяким добром, здоров’ям та довгим і щасливим життям, оберігай від усього злого, дай їм силу перемагати всі труднощі, та щоб на старості літ вони дочекалися потіхи від мене, а по смерті прийми їх і мене до Небесного Царства. Амінь.

Молитва за родичів та близьких людей

  1. Благослови, Господи, родичів моїх, братів, сестер і всю родину мою. Обдаруй їх здоров’ям, добробутом і просвіщай їхні серця, щоб вони могли ступати дорогою заповідей Твоїх. Бережи під Твоєю святою охороною провідників, добродіїв і всіх, хто щиро працює для піднесення слави Твоєї і для добра народу Твого. Амінь.
  2. Спаси, Господи, і помилуй рабів Твоїх: отця мого духовного (ім’я), батьків моїх(імена) і всю родину мою (імена), вчителів (імена), добродійників (імена), прихильників(імена), ненависників моїх (імена), всіх православних християн і всяку живу душу, що Твоєї ласки і допомоги потребує. Амінь.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook