Солодкий хлібець або булка
- 900-950 г борошна + 100 г для формування, 0,5 л молока, 100 г масла, 200 г цукру, 2 яйця, 50 г свіжих пресованих дріжджів, 1 ч. ложка солі дрібної, ванільний цукор, 3 ст. ложки сметани і трішки куркуми (на кінчик чайної ложечки) для жовтого кольору.
Розвести дріжджі в 100 г теплого молока з 1 ст. ложкою цукру, почекати до підняття шапочки. Збити трохи виделкою 1 яйце + 1 білок з цукром, додати ванільний цукор. Розтопити вершкове масло і з рештою молока додати в борошно, додати сіль, 3 ст. ложки сметани, дріжджі, що підійшли.
Замісити тісто, борошном не забивати, воно має бути м’якеньке. Перекласти тісто у добре змащену миску олією, поставити на 1 годину в тепле місце.
Коли тісто підійде, формувати булочки, змастити жовтком + 1 ст. ложка сметани, посипати за бажанням кунжутом. Поставити у тепле місце, щоб булочки підійшли, випікати в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 35 -40 хвилин до золотої скоринки.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші перевірені рецепти булочок і пиріжків до чаю:
-
“Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині
-
Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю
Post Views: 41