Торт “Карпатка”
- Форма 25Х25 см.
- Для тіста: 125 г масла, 250 мл води, 200 г борошна, 5 яєць, дрібка солі.
У каструлю налити воду, сіль, масло і поставити на вогонь, щоб закипіло. Тоді додати борошно і дерев’яною ложкою зібрати все в одну грудку. У тепле тісто додати яйця по одному, кожне вимішуючи дерев’яною ложкою. Тісто поділити на 2 частини. Кожну частину викладати ложкою у форму для випікання і ставити у розігріту духовку до 200 °С на 30 хв. Далі зменшити температуру до 160 °С і пекти ще 20 хв.
- Крем: 300 мл молока, 2 яйця, 1 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка борошно, 2 ст. ложки крохмалю, 200 г цукру, 200 г масла, сік з половини лимона.
У каструлю покласти всі інгредієнти, крім масла і соку. Варити до загустіння. Коли крем охолоне, м’яке масло збити до пишності і ввести заварну частину, додати сік лимона.
Змастити один корж кремом, зверху накрити другим коржем. Зверху я поливала помадкою.
Рецепт Марти Левицької. Готувала і фотографувала Оксана Копиняк
Радимо також приготувати заварні тістечка за іншими перевіреними рецептами від господинь:
Post Views: 34