Плов
- 0,7-1 кг м’яса (я брала свинину: шинка + підчеревина), 1 велика чи 2 середні цибулини, 1-2 головки часнику, 3-4 середніх морквини, 4-5 лаврових листків, 5 духмяних горошин, паприка червона. 500-600 г рису (промити, дати закипіти, зібрати весь шум і відцідити), жменя родзинок (промити і залишити в воді на 5 хв), кетчуп/томат за бажанням, зелень, сіль/перець.
М’ясо помити і нарізати невеликими шматочками. Покласти у глибоку сковорідку (чавунну гусятницю), додати лавровий лист і перець духмяний, накрити кришкою і на слабкому вогні тушкувати. М’ясо виділить сік. Періодично помішувати до того моменту, доки рідина випарується. Далі влити трошки олії і обсмажити до скоринки вже без кришки. Додати нарізану цибулю, коли цибуля вже майже зготується, додати моркву (можна натерти, але мені смачніше коли нарізана брусочками). Теж обсмажити до готовності.
Далі налити води так, щоб вода покрила м’ясо на таку висоту, що і саме м’ясо. Коли закипить, додати рис і накрити кришкою (НЕ перемішувати). Зверху додати часник, родзинки, посипати паприкою, посолити і поперчити, залишити, доки рис не набухне. Хвилин за 20-30 можна відкрити кришку і оцінити готовність. Коли все зготується, вимішати рис з м’ясом, накрити кришкою і дати просочитися рису усіма ароматами. Подавати із зеленню.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також приготувати:
- Дуже смачний плов. Чоловік просто обожнює його
-
Плов із сушеними грибами
Post Views: 59