Паска
- 5 яєць, 100 г дріжджів, 600 г цукру, 6 п. ванільного цукру, 300 г вершкового масла, 1 л молока, 125 г сметани, 0,5 ст. ложки солі, 2,5 кг борошна.
- Для змазування паски: 1 яйце, 1 ч. ложка цукру.
- А також: цукати, родзинки.
- Усі продукти для паски повинні бути кімнатної температури, молоко нагріте до теплого стану (до 30 градусів).
- Паска виходить у міру солодка, а ви регулюйте кількість цукру за своїм смаком.
Приготувати опару. У миску налити половину молока, додати 3 ст. ложки цукру, дріжджі, перемішати до моменту, поки дріжджі і цукор не розчиняться в молоці. Далі додати із загальної маси 100 г борошна, гарно перемішати до однорідності. Накрити опару і поставити в тепле місце підходити на 20 хвилин.
Окремо нагріти не до гарячого стану молоко, яке залишилось, додати в нього цукор і ванільний цукор. Помішувати, поки не розчиниться цукор.
У мисці, в якій будете замішувати тісто, з’єднати: яйця, сіль збиваємо трішки. Далі до них додати молоко, опару, сметану, розтоплене тепле масло. Гарно перемішати до однорідності.
Просіяти 2 рази борошно, невеликими порціями додавати до рідини і замісити м’яке тісто (я вимішую 15-20 хвилин), поки тісто не буде липнути до рук. Миску змастити олією, покласти тісто, накрити і поставити підходити на 1,5-2 години.
Коли тісто підійде, за бажанням додати до нього родзинки або цукати, вмішати, знов накрити і поставити в тепле місце підходити другий раз, поки тісто не збільшиться у два рази.
Формування і випікання паски
Підготувати форми для паски, я використовую паперові. Від загальної маси тіста відривати шматочок, формувати кульку, бажано, щоб родзинки або цукати не були зверху на тісті. Класти у форму, придавлюючи трішки тісто рукою. Тісто у формі повинно бути заповнене на половину форми. Після того, як розклали все тісто по формах, накрити і залишити підходити в теплому місці 20-30 хвилин.
Збити яйце з цукром і змазати паски зверху. Розігріти духовку на 160 градусів і випікати, орієнтуючись на розмір самої паски (середні паски пекти 40-45 хвилин, маленькі 20-25 хвилин). Орієнтуйтесь на свою духовку!
Після випікання паски повинні охолонути, потім за бажання зверху можна прикрашати.
З кількості інгредієнтів, яка вказана у рецепті, виходить спечених 9 пасочок від 550-600 г.
Рецепт і фото Марини Хвиль
Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Читайте також:
- Щоби паска вдалася пухкою і смачною. Секрети моєї бабусі
- Як оригінально прикрасити паску. 73 фотоідеї
Post Views: 28