Медовий торт з лимонним кремом
Медові коржі
- Форма 20 см.
- 100 г масла, 100 г меду, 150 г цукру, 1 ч. ложка соди, 2 яйця, 500 г борошна.
У каструлю з товстим дном покласти масло, цукор та мед, поставити на вогонь, помішуючи довести до перших бульбашок. Додати соду і на малому вогні варити, поки не стане маса руденького кольору. Постійно помішувати! Зняти з вогню і охолодити до тепленького стану. Додати яйця та гарно перемішати. Влити цю масу до борошна і змісити тісто. Поділити на 10 частин. Розкочувати зразу на пергаменті, накривши другим.
Пекти при 170 ОС до золотистого кольору (5-7 хв).Обрізки також пекти, будуть для посипки.
Лимонний крем
- 1 лимон (цедра 1/2 лимона, сік лимона + вода (разом має бути 250 мл)), 70 г цукру, 30 г крохмалю, 1/4 ч. ложка куркуми, 50 г масла.
Вичавити сік з одного лимона і долити води стільки, щоб було 250 мл, додати стерту терткою цедру лимона, цукор, крохмаль, трішки куркуми для кольору і варити, постійно помішуючи. Як закипить, зняти і додати масло. Перемішати і охолодити.
Сметанний крем
- 800 г сметани, 250 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 п. згущувача (якщо сметана магазинна). Збити.
Коржі перемазати сметанним кремом і на кожний третій корж викласти лимонний крем. Тобто крем з лимона має бути на трьох коржах (3, 6 ,9). Боки також змастити кремом в посипати крихтами. Верх прикрасити за бажанням і поставити у холод на ніч.
Рецепт Лілії Цвіт, готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Радимо також приготувати медовий торт за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Медовик “Три дні”. Старий рецепт, який “переплюне” любий теперішній
- Шифоновий медовик з чорносливом та горіхами. Смак – бомба!
Post Views: 45