Пляцок “Господиня”
- Форма 28 см, вага готового торта до 5 кг.
- Тісто: 600 г борошна, 1 п. розпушувача, 250 г маргарину, 200 г сметани, 2 яйця, 180 г цукру.
- Яблучна начинка на 1 корж: 1 кг яблук (порізані скибочками), 1 п. (70 г) желе з ківі, 3 ст. ложка манки.
- Бісквіт з шоколадними дропсами: 5 яєць, 150 г цукру, 100 г шоколадних дропсів, 1 п. ванільного цукру, 5 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
- Крем: 0,5 л вишень у своєму соку, 350 мл молока, 250 мл вишневого соку, 2 п. (по 40 г) вишневого пудингу, 500 г масла. За потреби додати цукор.
Для тіста борошно і розпушувач перетерти з холодним маргарином до крихт, додати сметану, яйця, цукор, замісити. Розділити на 6 частин: 3 покласти у холодильник і 3 в морозилку на 2 год. Одну частину тіста з холодильника розкотити і викласти у застелене пергаментом деко, сформувати бортики, посипати сухою манкою, викласти 1/3 яблук (можна підсолодити), посипати сухим желе, затерти тістом із морозилки. Випікати при 180 градусах приблизно 40 хв. Спекти три такі коржі.
Для бісквіта з шоколадними дропсами збити білки у пінку, додати цукор і ваніль, збити до стійкості, додати по одному жовтки, збити, додати просіяне борошно з розпушувачем, акуратно збити. Додати шоколадні дропси, перемішати. Викласти у застелену пергаментом форму випікати при 180 градусах приблизно 50 хв до сухої зубочистки. Коли охолоне, розрізати навпіл.
Для крему закип’ятити молоко. У сік додати пудинг, перемішати до однорідності, тонкою цівкою влити у кипляче молоко. Варити помішуючи до загустіння. Накрити кришкою, охолодити. Збити м’яке масло, по ложці додати охололий заварний крем. Відкласти частину крему, щоб покрити тонким шаром боки і верх.
Відкласти частину крему, щоб змастити пляцок зверху. Зібрати пляцок: корж з яблуками, 1/4 крему, 1/4 вишень, бісквіт, 1/4 крему, 1/4 вишень, корж з яблуками і тд. Змастити верх кремом, полити шоколадом. Залишити у холодильнику на 12 годин.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
- Торт-феєрія “Зимова вишня” з двома видами крему
- Пляцок “Волинські візерунки”. Чудове поєднання різних коржів і крему!