млинці

Десять дуже вдалих рецептів тонких млинців

Тонкі млинці (налисники) можна приготувати з різноманітними начинками. Тому пропонуємо вашій увазі десять перевірених і дуже вдалих рецептів млинців: на молоці, на воді, на пиві, заварні, шоколадні, гарбузові, томатні...

Ніжні млинці на молоці та кип’ятку з білого і шоколадного тіста

  • 2 яйця, 2-3 ст. ложки цукру збити до однорідності, 250 мл молока, 1 п. ванільного цукру, 300 г борошна, 2 ст. ложки олії, кип’яток (приблизно 250 мл).
2 яйця, 2-3 ст. ложки цукру збити до однорідності. Додати 250 мл молока, 1 п. ванільного цукру, 300 г борошна, 2 ст. ложки олії. Вийде густе тісто. Тоді треба додати кип’яток. У мене пішло приблизно 250 мл, дивіться по своєму тісті, воно має бути рідке, щоб млинці були тоненькими. Якщо зазначеної кількості води не достатньо, то долийте ще.
До ¼ тіста додати 1 ст. ложку какао і зробити візерунки: спочатку темне тісто, а потім зверху біле. Візерунки викладати одноразовим кондитерським мішком, так найзручніше. Рецепт і фото Наталі Крихівської

Шоколадні млинці з сиром і вишнями

  • Для тіста: 500 мл молока, 3 яйця, 50 г цукру, 60 мл олії, 1-1,5 скл. борошна (по 200 мл), 2 ст. ложки какао.
  • Для начинки: 500 г сиру, 3-4 ст. ложки цукрової пудри (регулюйте на свій смак), кілька крапель ваніліну, вишні (у мене були заморожені).
Влити у глибоку посудину все молоко, додати цукор, яйця і олію, добре перемішати віничком до розчинення цукру. Потім туди ж просіяти і какао. Перемішати, щоб не було грудочок. Все. Смажити млинці з двох сторін (я змащувала трохи сковорідку маргарином). Посмажені млинці залишити на остигання.

До сиру додати пудру і ванілін, все перебити блендером. Якщо у вас сухий сир, то додайте 2-3 столові ложки сметани. Вишню я розморозила і посолодила. Сік злила з вишень.

На млинець викласти 1-2 столові ложки сирної начинки і рівномірно розподілити. Покласти на початок кілька вишень і закрутити млинець. Готові млинці поставити на трішки в холодильник на охолодження. Рецепт і фото Богдани Крамар

Томатні млинці з начинкою з копченого сиру

  • 250 мл томатного соку, 250 мл молока, 2 яйця, 1 л цукру, 1 ч. ложка солі, 200 г борошна, 2 ст. ложки соняшникової олії.
  • 4 шт. відварених яєць, 300 г копченого плавленого сиру, часник за бажанням, майонез, зелень петрушка, сіль до смаку.

Приготувати млинці: в одній посудині просіяти борошно, додати сіль, вилити молоко, гарно розмішати вінчиком, щоб не було грудочок. У другій посудині з’єднати яйця, томатний сік, цукор, перемішати. Далі з’єднати дві рідини, додати олію, перемішати. Залишаємо на 15 хвилин.

Приготувати начинку: відварити до готовності яйця, натерти яйця, сир, майонез, додати дрібно нарізану петрушку та видавлений часник. Все гарно перемішати.

Нагріти пательню (бажано для приготування млинців), налити черпаком тісто, просмажити до готовності з обох сторін. Складати на тарілці. На кожний млинець намастити начинку, закрутити в рулет. Перед подачею на стіл кожний млинець перерізати навпіл і викласти гарно на тарілці. Рецепт і фото Марини Хвиль

Гарбузові млинці

  • 500 г гарбуза (сирого, очищеного), 2 яйця, 2 ст. ложки цукру або за смаком, 5 ст. ложок кефіру, 4 ст. ложки олії, 200 г борошна (може і більше), 200 мл води кип’яченої  охолодженої, дрібка солі, 1 пакетик ванільного цукру, 0,5 ч. ложки спецій (мускатний горіх, кардамон, імбир).
1. Гарбуз натерти, додати всі інші складники, крім борошна і спецій, все перебити блендером до однорідного пюре. Тепер частинами додати борошно, регулюючи ним консистенцію тіста. Воно повинно бути, як на звичайні млинці налисники, далі додати спеції і все добре вимішати. У мене пішло десь 230 г борошна. Якщо блендера немає, можна потерти гарбуз на тертці з вічками для дерунів. Краще використовувати гарбуз десертних сортів та обов’язково до тіста додавати спеції, аби мінімізувати запах гарбуза. Смажити на невеликій пательні з обох боків до зарум’янення. В основі – рецепт Надії Гриб, готувала і фотографувала Світлана Чепурна

Млинці на молоці

  • 500 мл молока, 3 яйця, 280 г борошна (1,75 склянки об’ємом 250 мл), 1 ст. ложка цукру, ванільний цукор, 1 ч. ложка без чубка солі або за смаком, 3 ст. ложки олії.
  • А також вершкове масло для змащування готових млинців.
У миску розбити яйця, додати сіль і цукор. Перемішати вінчиком до однорідності.Влити до яєць близько 200 мл молока і перемішати. Додати борошно і перемішати до однорідності (по консистенції тісто – як густа сметана). Влити молоко (близько 300 мл), перемішати. Тісто має вийти рідким і легко литися. Влити олію.
Добре розігріти сковороду і змастити її тонким шаром олії. У центр сковороди вилити півчерпака або черпак тіста і швидко розподілити по всій поверхні тонким шаром, злегка повертаючи сковороду. Коли краї тіста почнуть підсихати і злегка рум’янитися, підчепити млинець тонкою широкою лопаткою і акуратно перевернути. Дати млинчику трохи підрум’янитися з іншого боку. За допомогою лопатки знімати готові млинці зі сковороди, перекладати на тарілку і рясно змащувати розтопленим вершковим маслом. Рецепт і фото Оксани Полищук

Ажурні млинці на окропі

  • 4 яйця, 4 ст. ложки цукру (можна 1 ст. ложку – для солоних начинок), 4 ст. ложки олії, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 2 скл. молока, 1 скл. окропу, 2 ст. ложки крохмалю (як нема, то можна замінити борошном), 2 скл. борошна (приблизно, все залежить від якості борошна і від розміру яєць). 
Збити яйця, цукор, сіль і ванільний цукор. Тоді дати олію, молоко, розмішати. Влити окріп. Додати крохмаль і поступово борошно. Сковорідку лише раз ледь змастити олією за допомогою силіконового пензлика. З цієї кількості інгредієнтів виходить 40 млинців. Начинку зробити на свій смак. Рецепт і фото Іванни Луць

Неперевершено смачні тонкі млинці на яйцях

  • 0,5 л молока, 5 яєць, 4,5 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки картопляного крохмалю, 0,5 ч. ложки соди, дрібка цукру (або більше, якщо млинці будуть із солодкою начинкою), 50 г розтопленого масла. 
Усе розмішати і смажити. Можна робити з будь-якою начинкою: і солодкою, і солоною (капустою, грибами, м’ясом тощо). а можна просто їсти з медом, варенням, згущеним молоком. І навіть без начинки вони смачні! Рецепт Катерини Рибаченко

Вдале тісто на налисники (тонкі млинці) “Три по три”

  • 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 0,5 л молока, сіль і цукор до смаку. 

Усе збити до однорідності, смажити на малій кількості олії. Рецепт Наталії Саратовської

Мармурові млинці на пиві

  • 300 г борошна, 500 мл світлого пива, 2 яйця, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 4 ст. ложки олії.

Яйця збити зі сметаною, сіллю та цукром, додати склянку пива, збити. Додати склянку борошна, збити. Потім знову пиво і знову борошно. Додати олію, збити до однорідності. Тісто має бути густини, як вершки, щоб легко розтікалося по сковорідці. Якщо тісто надто густе, можна розбавити звичайною холодною водою, тільки додавайте поступово, по 50 г, розмішуючи ложкою до повної однорідності.

Дати тісту відпочити 10 хв і смажити на розпеченій сковороді. Я смажу на сковороді для млинців з антипригарним покриттям. Змащую сковорідку олією лише перший раз, потім млинці не пристають.

У млинці можна загортати будь-яку начинку, причому я несолодку (я робила зі смаженими з цибулею грибами), так і солодку, і навіть їсти з варенням. Запаху пива не чути зовсім, а на смак млинці нейтральні. Вони дуже ніжні, тоненькі, але не рвуться. Не хвилюйтеся щодо пива: під час нагрівання весь алкоголь випаровується, і такі млинці можна давати дітям (мої діти половину млинців з’їли ще гарячими без начинки). А “мармурові” тому що на готових млинцях утворюється красивий мармуровий візерунок. Рецепт і фото Інни Семенюк

Млинці на воді

  • 400 мл води, 2 ст. ложки цукру, ванільний цукор, 2 яйця, 1 ст. ложка крохмалю, 200 г борошна. (+15-20 г), 2 ст. ложки олії.
  • Начинка яблучна: 4 яблука (почистити і крупно потерти), 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка л кориці. 
Яйця збити з цукром до однорідності, додати воду. Далі поступово всипати борошно і крохмаль, добре вимішати, щоб не було грудочок. Вкінці влити олію. Смажити, як зазвичай.
Для начинки протушкувати на сковорідці протягом 6-8 хв, щоб яблука стали м’якими, але щоб не втратили свою текстуру і не перетворилися на пюре. Рецепт і фото Наталі Крихівської
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook