Приготування домашньої ковбаси вимагає досить багато часу, але результат того вартий!
Ковбаса «Для кума»
1,5 кг свинини (шиї), 600–800 г свіжого сала, сіль, перець чорний (горошком), спеції (любисток), приправа, вода, 50–75 г горілки, 3–4 кишки.
- М’ясо порізати невеликими шматочками, сало – дрібнішими. Посолити, додати грубо змелений чорний перець. Добре вимішати і залишити у холодному місці на кілька годин.
- Вимісити, як тісто. Додати спеції, подрібнений часник, горілку, воду (додати трошки, вимішати, дивитися, скільки вбере, коли м’ясо стане насиченим вологою – достатньо).
- Наповнити кишки, зав’язати кінці. Закип’ятити воду з приправами, покласти ковбаси (вогонь вимкнути, не кип’ятити!), витримати 1 год, дати стекти.
- Посмажити на сковорідці або в духовці (краще не на деку, а підвішеними на решітці або покласти на решітку).
Post Views: 61