Господиня поділилася рецептом дуже смачного торта з ванільним бісквітом і ківі, який сподобається усім. Приготуйте його хоча б раз і, можливо, будете пекти на всі свята. Рецепт простий і без заморочок.
Ванільний торт із ківі
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Форма – 28 см.
- Для 1 бісквіту (потрібно спекти 2): 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, ваніль.
Білки відділити від жовтків, збити їх у пишну піну з половиною цукру. До жовтків додати решту цукру і також збити, вони повинні збільшитись в об’ємі. З’єднати білки і жовтки, обережно перемішати лопаткою в один бік, щоб білки не осіли, додати розпушувач і борошно знов перемішати лопаткою.
Форму застелити пергаментом і змастити олією, викласти тісто і випікати приблизно 25-30 хв при 180 °С до сухої шпажки. Потрібно спекти 2 такі бісквіти і після охолодження кожен розрізати навпіл, просочити сиропом.
- Сироп для просочувння коржів: 170 мл води, 1,5 ст. ложки цукру.
- Крем: 0,5 л молока, 0,3 л води, 2 п. пудингу сметанкового (можна замінити на 80 г крохмалю + ваніль), 2 п. желе ківі, 400 г масла, 4-5 шт. ківі, якщо любите солодке, то можете додати 1 ст. ложку цукру.
Пудинг розчинити у воді. Молоко поставити грітися, тоді влити пудинг у кипляче молоко. Коли почне густіти, додати 2 пачки сухого желе, перемішати (воно одразу розчиняється), варити до загустіння. Накрити харчовою плівкою впритул і охолодити. Масло збити, поступово додати охолоджену масу і збити міксером до пишного стану.
Ківі почистити від шкірки і нарізати кільцями, потім навпіл або трикутниками. Вкладати всередину крему між коржами.
Перемазати торт. Поставити на кілька годин у холодильник. Прикрасити, як підказує фантазія.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також приготувати інші десерти з ківі за перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Чарівна весна” зі шпинатним бісквітом, ківі і яблуками
- Панакота з ківі та бананом – ідеальний літній десерт
Post Views: 32