Ефектне печиво
- 380-450 г борошна, 3 яйця, 120 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 120 мл олії, дрібка солі, 1,5 ч. ложки розпушувача, 2 ст. ложки какао.
- Для декору: 100 г шоколаду, горішки.
У мисці збити віничком яйця, цукор, ванільний цукор, сіль, влити олію і добре збити. Всипати просіяне борошно з розпушувачем у яєчну суміш, замісити м’яке тісто. Далі тісто розділити на дві рівні частини. В одну частину додати какао, в другу – трішки борошна, щоб вирівняти консистенцію.
Кожний шматок тіста розкотити в прямокутний пласт на пергаментному папері розміром 33х25.
Тоді на білий пласт тіста викласти шоколадний пласт. Краї загорнути з двох кінців на зустріч один одному.
Перемістити заготовку разом з пергаментом у форму для запікання. Випікати при температурі 180 градусів близько 25 хв до зарум’янення. Орієнтуйтеся по своїй духовці, може при випіканні тріснути посередині, але це проблеми не робить.
Готову охололу заготовку покрити розтопленим шоколадом, на середину викласти січені горішки. Нарізати шматочками.
Готувала і фотографувала Богдана Крамар
Радимо також приготуватипечиво за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Печиво-рулетики “Пальчики” на смальці. Рецепт з бабусиного записника, йому років 50!
- Кокосове печиво “Кокосанки” без борошна
Post Views: 26