Круасани багатошарові і повітряні, наче хмаринка

Цей рецепт круасанів перевершив всі мої очікування! Вийшли дуже пишні, а всередині - багатошарові, як і мають бути справжні круасани. Одне слово, сама печу і вам рекомендую!

Круасани

400 мл води або молока, 80-120 г цукру, 35 г пресованих дріжджів, 3-4 ст. ложки олії, 50 г розтопленого масла, 1 яйце, 650-670 г борошна. 140-150 г розтопленого масла для змащування шарів. Начинка – шоколадно-горіхова паста.
Теплу воду з’єднати з дріжджами і цукром та залишити на 15 хв, щоб дріжджі активувалися. Далі додати яйце, олію, масло. Вкінці поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Борошна може піти більше чи менше, дивіться конкретно по своєму, воно не повинно липнути до рук, але бути еластичним і м’яким. Поставити на 1-1,5 год в тепле місце для підйому.
Далі – найважливіший процес і найдовший: формування! Усе тісто розділити на 6 частин. Кожну розкотити максимально тонко, щедро змастила розтопленим маслом і скласти один на один по 3 штуки, тобто у мене вийшло 2 круги по три паляниці у кожному.
Кожен круг розрізати на 12 сегментів-трикутників приблизно однакового розміру, тобто разом виходить 24 круасани. Викласти начинку і загорнути з широкого краю до вузького (як рогалики) та залишила ще підійти на 20 хв. Перед випіканням змастила жовтком з 1 ст. ложкою молока. Випікати при температурі 180 °С до рум’яної скоринки.
Рецепт і фото Наталі Крихівської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook