Відкрийте для себе ідеальний рецепт для швидкого та смачного перекусу — трикутники з м’ясом з лаваша. Ця страва поєднує в собі ніжний і ароматний фарш у м’якій оболонці з тонкого вірменського лаваша, створюючи ідеальне поєднання текстур і смаків.
Використання всього лише кількох доступних інгредієнтів – вірменський лаваш, фарш (свинний, хоча можна адаптувати рецепт під будь-який вид м’яса на ваш вибір), цибулю – робить цей рецепт зручним і простим.
Трикутники з м’ясом з лаваша
Тонкий вірменський лаваш (200 г), 250 г фаршу (у мене свинний), 1 середня цибулина (потерти), сіль і перець, 2 ст. ложки води для рідшої консистенції фаршу.
Порізала порізати смужками, у мене вийшло 8 штук (це вже на ваш розсуд, може бути і більше). Смужки лаваша змастити тонким шаром начинки і скласти трикутником, як на фото. Вмочити трикутник у збиті яйця (2 яйця і сіль, перець). Смажити в невеликій кількості олії на середньому вогні, щоб фарш встиг приготуватися.
Які прості страви можна швидко приготувати з лаваша?
Лаваш — це універсальний інгредієнт, який може стати основою для безлічі швидких і простих страв. Ось кілька ідей, які допоможуть вам розширити ваше меню:
- Роли з лаваша з начинкою. Можна зробити вегетаріанські, намастивши лаваш тонким шаром сирного крему або хумусу, додати свіжі овочі, листя салату, огірки, болгарський перець, і згорнути у щільний рулет. Або зробити м’ясний варіант, розподіливши по лавашу варене або смажене м’ясо (курка, індичка, шинка), додати овочі та соуси.
- Кесаділья з лаваша. Покладіть лаваш на розігріту сковороду, з одного боку розподіліть тертий сир, курку або бекон, овочі (наприклад, помідори) та приправи. Накрийте другим шматком лаваша, обсмажуйте з обох боків до розплавлення сиру.
- Піца на лаваші. Покладіть лаваш на деко, змастіть томатним соусом, розподіліть улюблені інгредієнти для піци (сир, салямі, гриби, овочі) і запікайте в духовці до розплавлення сиру.
- Шаурма в домашніх умовах. Змастіть лаваш соусом (наприклад, гірчицею, майонезом, кетчупом або спеціальним соусом для шаурми), додайте смажену або грильовану курку, свіжі овочі (капусту, огірки, томати) та зелень, згорніть у рулет.
- Закуска з лаваша з сиром і зеленню. Намажте лаваш сумішшю з м’якого сиру (фета, бринза, перемелений домашній сир із додаванням майонезу або сметани) і зелені (кріп, петрушка), згорніть і наріжте на невеликі порційні шматочки.
- Лаваш з крем-сиром і лососем. Намажте лаваш тонким шаром крем-сиру, викладіть зверху шматочки слабосолоного лосося, додайте трохи зелені та згорніть у рулет.
- Солодкі роли з лаваша. Змастіть лаваш шоколадною пастою або медом, посипте подрібненими горіхами або фруктами, згорніть і наріжте на порційні шматочки. Можна також злегка підсмажити на сковороді для хрусткості.
Спробуйте також приготувати:
- Швидкі “Бендерики” з м’ясом на лаваші. Дуже смачні, гарні і легкі у приготуванні!
- Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу