Кокосово-маковий пляцок
- Форма – 25Х35 см.
- Кокосовий корж: 2 яйця, 120 г цукру, 180 г сметани, 50 г кокосової стружки, 1 ч. ложка амонію, 200-220 г борошна (тісто має бути густим, регулюйте густину борошном, може піти менше).
Яйця збити з цукром, додати сметану, в якій попередньо розчинити амоній, вкінці додати борошно і кокосову стружку.
- Маковий корж: 3 яйця, 250 г цукру, 1 ч. ложка амонію, 250 г сметани, 250 г маку (сухого, перемеленого), 250 г борошна.
Яйця збити з цукром, додати сметану, попередньо розчинити в ній амоній, вкінці додати всі сипучі продукти. Спекти 2 коржі з цього тіста.
- Начинка зі смородини: 600-650 г смородини, цукор за смаком, 40-45 г крохмалю.
Закип’ятити смородину з цукром, перетерти через сито, знову поставити на вогонь, додати крохмаль, варити до загустіння.
- Крем (заварний): 0,5 л молока, 100 г цукру, ванільний цукор, 1 п. пудингу, 300 г масла.
Зварити пудинг з молоком і цукром. Накрити плівкою впритул. Охолодити до кімнатної температури. Збити міксером м’яке масло, по ложці ввести охололий пудинг.
Зібрати пляцок: маковий корж, половина крему. Кокосовий корж змастити начинкою зі смородини і покласти смородиною до крему. Зверху змастити смородиновою начинкою, рештою крему, покласти маковий корж. Поставити на кілька годин у холодильник. Прикрасити на бажання.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Радимо також приготувати інші пляцки з маком і кокосом за перевіреними рецептами від господинь:
- Кокосово-маковий пляцок
- Пляцок “П’яничка” із маком, кокосом і крекером у вині
Post Views: 36