Що ми робимо, щоб продукти краще і довше зберігалися? Правильно, ставимо їх у холодильник. Але деяким продуктам холодильник протипоказаний: вони там псуються, навпаки, швидше!
Які продукти не можна зберігати в холодильнику?
- Хліб швидше висихає в холодильнику. Його краще зберігати в сухому та прохолодному місці або в хлібниці.
- Мед у холодильнику швидко кристалізується, стає густим і твердим, менш зручним для використання. Мед можна зберігати при кімнатній температурі – він не псується.
- Цибуля та картопля. Ці овочі краще зберігати в темному і прохолодному місці, але не в холодильнику. Холод може змінити їхні смакові якості та текстуру. Крохмаль за низької температури перетворюється на цукор, що пришвидшує псування картоплі.
- Олія. Краще зберігати в темному і холодному місці, але не в холодильнику. Холод може змінити консистенцію олії, особливо оливкової. Може з’явитися осад, який псує її вигляд.
- Гірчиця. Холод може змінити її текстуру та смак. Гірчиця чудово зберігається і в теплі, єдине, що треба, – це герметично її закрити.
- Помідори. У холодильнику ці овочі стають менш смачними. Помідори краще зберігати при кімнатній температурі.
- Шоколад на холоді покривається конденсатом, який псує смак і зовнішній вигляд продукту. Мало того, шоколад після холодильника набагато швидше псується в теплі.
Радимо також прочитати:
- Як зберігати м’ясо в морозильнику
- Як зберігати волоські горіхи, щоб не псувалися
Post Views: 49