Сирник з малиновим джемом
- Форма 24 см.
- Для пісочного тіста: 300 г борошна, 100 г масла, 1-2 ст. ложки густої домашньої сметани, 1 ст. ложка цукру, сіль на кінчику ножа.
- Начинка: 1 кг домашнього доброго сиру, 250 г цукру, 6 яєць, 100 г масла, 50 г борошна, 200 г малинового джему.
Тісто. Масло посікти з борошном, додати сметану з цукром, сіль. Замісити пісочне тісто, обгорнути у харчову плівку, поставити у холодильник на 2 год.
Начинка. Сир перетерти через сито або збити блендером, додати масло, збите з цукром та жовтками, і борошно, все вимішати. Білки збити на стійку піну і додати в самому кінці, масу легенько вимішати лопаткою до однорідності.
Дно форми вистелити пергаментом, розкотити тісто, викласти у форму, сформувати бортик. Зверху викласти малиновий джем, розрівняти, потім вилити сирну масу. Пекти у розігрітій духовці 210-220°С 1 годину. Стежте за своєю духовкою!
Під час випікання сирна маса добре підніметься вверх, так і має бути. Коли сирник охолоне, то маса осяде. Залишити сирник у формі до повного остигання. Прикрасити за бажанням. У мене цукрова пудра та свіжа малина.
Рецепт Дарії Цвек. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також приготувати сирник за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Сирник з яблуками з ароматом цитрусів. Готувати легко, а вдається завжди!
-
“Магнолія” (польський сирник). Він подобається всім!
Post Views: 30