Яблучний квас
6 скл. сушених яблук, 3 л води, 1–1,5 скл. цукру, 10–15 г дріжджів.
Трохи обсмажте в духовці 6 скл. сушених яблук (можна взяти навіть сушену яблучну шкірку) і висипте в емальовану каструлю. Залийте 3 л кип’ятку, дайте закипіти. Потім накрийте кришкою і настоюйте дві – три години.
Злийте отриманий відвар, всипте 1-1,5 скл. цукру. Охолодіть до температури 25-30 оС і додайте 10-15 г дріжджів, розтертих з невеликою кількістю цукру. Ретельно перемішайте і залиште у відкритому посуді, доки на поверхні не з’явиться піна.
Потім розлийте у пляшки чи банки, закрийте і поставте у прохолодне місце. Пити квас можна через два – три дні. З такої кількості продуктів вийде 3 л готового квасу.