Сирник з бананами
- Форма 24×28 см.
- Тісто: 150 г маргарину, 200 г цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка розпушувача для тіста, 4 ст. ложки какао, 200 г борошна.
М’який маргарин збити з цукром, додати яйця (по одному), додати сметану, збити. Додати просіяне борошно, розпушувач і какао, все змішати. Тісто має вийти, як дуже густа сметана, коли випечеться, то виходить дуже смачне, ніби кекс). Залишити тісто на 5-10 хв, щоб відпочило.
Сирна маса
- 1, 2 кг доброго домашнього сиру, 6 яєць, 250-300 г цукру, 1 скл. сметани (250 мл) (у мене домашня збирана), 2-3 банани (середніх розмірів), 2 ст. ложки крохмалю картопляного, 2 ст. ложки манки, 2 п. ванільного цукру.
Сир збити блендером, влити сметану, збити. Яйця збити з цукром і ванільним цукром до пишності, влити до сиру. Додати манку і крохмаль, усе ретельно вимішати. Додати банани, вимішати лопаткою. Банани я порізала пластинками, але можна збити з сиром.
Форму змастити, вистелити пергаментом, тісто рівномірно розподілити по дну, зверху викласти сирну масу, розрівняти. Випікати при 170 °С 45-50 хв.
Дати сирнику повністю охолонути у формі.
Лимонне суфле
- 3 білки, 100 г цукру, 1 п. лимонного желе, 150 мл кип’ятку.
Желе розвести гарячою водою, розмішати. Білки збити з дрібкою солі, досипати цукор і збити до стійких пишних піків. Тепер долити частинами ледь застигле желе і збивати ще 2-3 хв. Вилити суфле поверх сирника, розрівняти. Коли суфле добре триматиме форму, полити зверху топленим шоколадом.
Порада господині. Після випікання на сирнику утворюється рум’яна скоринка, якщо ви захочете зробити так, як я, і додати суфле, то треба легенько зрізати скоринку гострим ножем. Але цього робити не обов’язково!!! Сирник і без того смачний та ароматний, з легкою ноткою банана та смачним кексовим тістом. Посипте верх сирника цукровою пудрою і смакуйте!
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші перевірені рецепти сирника від господинь:
- “Королівський сирник” – найліпший пляцок
- Неперевершений сирник з яблуками. Рецепт – мій фаворит!
Post Views: 60