торт

Торт “Вишня в шоколаді” із шоколадним мусом і вишневим компоте

Пропонуємо приготувати на свято дуже смачний торт з вишнями і шоколадним мусом. Рецепт детальний, у вас все вдасться!

Торт із шоколадним мусом і вишневим компоте

Шоколадний бісквіт

  • Форма діаметром 25 см.
  • 210 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 100 г какао якісного, 7-8 яєць (краще домашніх), 252 г цукру.
Яйці збити з цукром до пишної білої маси, поступово збільшуючи швидкість. У яєчну масу додати борошняну суміш (просіяне борошно з какао і розпушувачем) у два прийоми і перемішати легко лопаткою. Перелити у форму (дно застелити пергаментом, боки не змащувати). Поставити у духовку, розігріту до 170 градусів, на 35-40 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку! Спечений бісквіт залишити в духовці ще на 20 хвилин, дістати з форми, загорнути у харчову плівку і покласти в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

Вишневе компоте

  • Готувала у двох формах діаметром 18 см, можна готувати і в більшій, але тоді розрахунок пропорцій буде інший).
Замочити желатин в холодній воді і поставити в холодильник. В каструлю висипати заморожені вишні, додати цукор і трішки лимонного соку. Поставити на вогонь, перемішати і кип’ятити 6-7 хвилин до пінення. Желатин підігріти, щоб розтопився. Додати гарячий желатин у вишні. Дно форм затягнути кілька раз харчовою плівкою. Розлити у форми і поставити в холодильник до повного застигання.

Шоколадний мус

  • 470 г чорного шоколаду, 315 мл молока, 750 мл вершків 33%, 15 г желатину + 90 мл холодної води.
Желатин залити холодною водою, дати набрякнути, підігріти, щоб розтанув. Гарячим молоком залити шоколад, зачекати, поки розтане, тоді розмішати до однорідного стану. Тепер туди влити розтоплений желатин, добре перемішати. Дати остигнути до 30 градусів. Збити вершки, поступово збільшуючи швидкість, але не збивати до готовності. Тоді зменшити оберти міксера і тоненькою цівкою влити шоколадну суміш і перемішати, але важливо не перебити.
Коли  шоколадний мус готовий, зібрати торт.

Зібрати торт

Розрізати бісквіт на три частини. Складати торт у кондитерському кільці, трохи крему покласти на дно, щоб тримався. Просочити коржі гарячим молоком із цукром або чим бажаєте.
Зібрати торт таким чином: бісквіт (просочити), мус, вишневе компоте, мус, бісквіт (просочити), мус, вишневе компоте, мус, корж (теж трохи просочити). Поставити торт у холодильник на 6 годин для стабілізації.
Коли мине час, приготувати ганаш на білому шоколаді
  • 250 г білого шоколаду, 210 мл вершків, 275 г м’якого якісного масла.
Шоколад залити гарячими вершками, розмішати до однорідності. До масла додати теплу вершково-шоколадну суміш, перемішати і дати стабілізуватись. Поставити у холодильник на 15 хвилин. Після цього ганаш збити до щільної маси. За потреби, додати харчовий барвник. Дістати торт із холодильника і покрити першим шаром ганашу, щоб зібрати крихти. Тоді на 10 хвилин в холодильник, щоб пристигло, тоді покрити рештою ганашу. Він швидко застигає, потрібно швидко вирівнювати торт. Торт готовий, дати йому добре настоятись і прикрасити за бажанням.
Рецепт і Фото Богдани Крамар
Радимо також інші перевірені рецепти тортів із вишнями:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook