бригадейро

Легендарні бразильські цукерки “Бригадейро” зі згущеного молока

Цей рецепт - моїх родичів, які живуть у Бразилії. "Бригадейро" - їхні традиційні цукерки., національні солодощі.

“Бригадейро” – простий, але дуже смачний шоколадний десерт, дуже схожий на шоколадні цукерки трюфелі. Це найпопулярніша цукерка у Бразилії. Brigadeiro традиційно подають на різноманітних бразильських вечірках з нагоди дня народження, весіллях та офіційних обідах.

Цукерки “Бригадейро”

  • 1 б. білого згущеного молока, 2 ст. ложки масла.
Викласти у сотейник з товстим дном і готувати 25 хв, постійно помішуючи, щоб не пригоріло, а утворилася суцільна маса. Викласти на тарілку і якщо хочете шоколадні, то додати 4 ст. ложки какао і добре перемішувати, щоб какао увійшло в масу. Це все поміщаєте у харчову плівку, щоб вистигло. Краще на ніч. Зранку одягаєте рукавички, змащуєте олією і формуєте кульки.
Я ще готую бригадеро з пармезаном, з блендерованою кукурудзою. Кукурудзу консервовану (маленьку баночку) слід змолоти блендером і додати до ще гарячої готової маси, і далі процес той же, що із какао. Або 2 столові ложки тертого пармезану теж до готової маси. Пишу те, що мені подобається. Ви можете робити шоколадні. Особисто в мене люблять з кукурудзою, дуже цікавий смак, а з пармезаном пікантний. Не робіть одразу велику порцію. Для початку одну банку стандартну.
Порада.  Можна до маси додати сухої кави, буде кавовий смак. Можна додати до базового рецепту 3 сирих жовтка і 100 г кокосу. Готові цукерки “Бригадейро” можна обваляти у посічених горіхах або кокосовій стружці. Цукерки дуже солодкі, тому можна і в какао обвалювати. Рекомендують використовувати згущене молоко “Первомайського МКК”. Цукерки виходять м’якенькі, як трюфель, до зубів не липнуть.
Рецепт Ірини Гординської

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook