Пиріжки “Погача”
- Для тіста: 100 г масла вершкового (можна маргарину), 1 скл. кефіру (200 мл), 1 білок, 2,5-3 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі.
- Для начинки: 250 г сиру фета, 50 г петрушки.
- А також: 1 жовток для змащування пиріжків.
Холодне масло натерти, додати борошно і перетерти руками в крихту, посолити. У склянку кефіру додати розпушувач, а коли пройде реакція, додати в борошняну крихту, додати білок від яйця, замісити тісто (має бути м’якеньким, як на вареники). Покласти колобок тіста на стіл, накрити харчовою плівкою і дати йому відпочити 20 хвилин.
Далі приготувати начинку: подрібнити сир фета, нарізати петрушку і все змішати.
Відривати від тіста невеликий шматочок тіста, трошки більший за волоський горіх, зробити кульку, розім’яти пальцями як паляничку і покласти всередину начинку, защипати краї. Центр повинен бути відкритим, пиріжок має бути у формі човника. Змастити зверху жовтком.
Скласти пиріжки на деко, застелене пергаментом, і поставити вже у розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин до зарум’янення.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також приготувати інші пиріжки за перевіреними рецептами від господинь:
- “Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині
- Смажені пиріжки “Як пух”. Чотири сімейні рецепти
Post Views: 26