Хліб із банячка (у каструлі)
- 750 г пшеничного борошна, 25 г дріжджів, 1 ст. ложка олії, 2 ч. ложки солі без чубка, 0,5 ч. ложки цукру, 2 скл. теплої води.
Приготувати дріжджовий розчин: розім’яти дріжджі з цукром та 0,5 скл. теплої води. Додати кілька ложок борошна і добре перемішати. Відставити в тепле місце для підняття.
Решту борошна підсолити і перемішати. Додати інші інгредієнти, тобто дріжджовий розчин, решту води та 1 ст. ложку олії. Замісити тісто. Зробити паляницю з тіста. Покласти її на стільницю, присипану борошном, і накрити кухонним рушником. Залишити на 1 годину.
Покласти паляницю в банячок (у каструлю), дно змастивши олією, накрити кришкою, поставити в духовку, нагріту до 200 °С. Випікати 35 хвилин при 200 °C. Потім зняти кришку і випікати ще 20 хвилин. Щоб скоринка не була твердою, ви можете накрити хліб вологим рушником після того, як його витягнете з духовки.
Рецепт і фото Надії Тимків
Радимо також інші рецепти домашнього хліба:
- “Плетінка” або “Завиванець” із дріжджового тіста
- Хліб “Плетінка”. Пишний, красивий і дуже пахучий!
Post Views: 34