Як правильно заморозити ягоди на зиму

Майже всі ягоди, заморожені цілими, після розморожування стають водянистими. Але якщо їх заморожувати за цим принципом, то вони чудово зберігають свій смак. Найголовніше, тепер вони займають мало місця в морозилці.

Спочатку ягоди потрібно добре вимити і дати стекти воді та прибрати листки. Перетворити їх в пюре за допомогою блендера. Якщо немає блендера, можна скористатися товкачем для пюре. Тобто просто розім’яти ягоди.

Підібрати підходящу форму під ваші потреби. Можна використовувати будь-яку. Розлити готове ягідне пюре і поставити в морозилку.

Можна заморозити полуницю в пакеті з замком, розподіливши її по пакету тонким шаром. Вигнати зайве повітря і щільно закрити пакет. Потім, від цього тонкого крижаного шару, можна легко відламати потрібний шматочок.

Перенести в морозильник за допомогою кухонної дошки і так заморозити. Коли полуниця замерзне, можна перекласти кубики в звичайний пакет.

Взимку, можна брати стільки, скільки потрібно. Якщо користуєтеся пакетами з замком, їх можна класти один на одного, з різними ягодами. Або взагалі ставити на ребро, залежить від місця у вашій морозилці.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook