Медовий рулет
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Велике деко від духовки.
- 3 яйця, 3 ст. ложки натурального меду, 0,5 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі.
- Крем можна приготувати на свій смак: сметанний, заварний, сирний, можна змастити корж варенням, джемом, повидлом, нутеллою.
Три білки з дрібкою солі збивати міксером, поступово додаючи цукор, до стійких піків. По одному додати 3 жовтки, збиваючи міксером до пишної маси. Поступово додати мед. Борошно просіяти, додати розпушувач, розмішати. Акуратно вмішати борошно до яєчно-медової суміші.
Деко від духовки застелити пергаментом, вилити тісто, розрівняти. Випікати у розігрітій до 180 духовці приблизно 20 хв. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Гарячий спечений корж скрутити рулетом разом з папером і залишити охолонути.
У мене заварний крем: 300 мл молока, 1 ст. ложка з чубком крохмалю, 0,5 ст. ложки борошна, 0,5 скл. цукру. З цих інгредієнтів заварити крем, остудити. 200 г шоколадного масла кімнатної температури збити міксером до пишності. Поступово по ложці додавати заварний крем. Додати 1 пачечку ванільного цукру, пів ч. ложки цедри лимона. Добре збити крем.
Рулет розгорнути, зняти акуратно пергамент, корж змастити кремом. По краю коржа викласти вишні і скрутити рулет. Зверху рулет теж змастити кремом. Дати настоятись рулету кілька годин, краще залишити на ніч. А зранку смакувати з кавою або запашним чаєм.
Рецепт і фото Любові Матяш
Радимо також інші рецепти рулетів:
- Швидкий і смачний рулет з маковим кремом
- Бісквітний рулет, що випікається разом з начинкою
- Шоколадний рулет за мотивами “Ферреро Роше”
Post Views: 30