Лимонний кекс
- 230 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. кефіру, 0,5 скл. олії, цедра з 1 лимона, 2 ст. ложки соку лимона, дрібка солі.
Борошно змішати з розпушувача, з лимона зняти цедру.
Яйця збити з цукром і дрібкою солі вінчиком (міксер нам не потрібен взагалі). Додати кефір та олію, добре усе змішати. Додати цедру та сік лимона, перемішати, додати борошно і розпушувач. Випікати при температурі 180 градусів 50-60 хвилин. Як вистигне, полити шоколадом або глазур’ю із соку лимона і цукрової пудри.
Порада господині: для яскравого жовтого кольору у тісто можна додати дрібку куркуми.
Рецепт Марії Михальченко. Пекла і фотографувала Леся Риндик
Радимо також приготувати смачні кекси за іншими перевіреними рецептами:
- Кокосовий кекс. Суперовий рецепт!
- Високий та пухкий сирно-кокосовий кекс. Хороший рецепт
Post Views: 23