Усі знають про користь яблук. Там міститься величезна кількість вітамінів, а ще мікроелементів, клітковина, антиоксиданти, флавоноїди… Однак, як з’ясували дослідники, ми неправильно їмо яблука, тому й не отримуємо з них максимальної користі.
Як найчастіше люди їдять яблука?
Дослідники австралійського Технологічного університету Граца вирішили з’ясувати, як люди їдять яблука. Виявилося, що більша частина людей робить це неправильно.
Помили, вкусили, обгризли до серцевини та викинули недогризок.
“Яблука містять багато корисних елементів, які позитивним чином впливають на роботу органів травлення й організм в цілому. На один грам яблука припадає близько півмільйона корисних бактерій”, – пояснює дієтолог Олег Пахомов.
При цьому дослідники з’ясували, що близько 90% найкорисніших мікроорганізмів-пробіотиків знаходяться в тій частині фрукта, яку ніхто не їсть, – у серцевині. А її більшість із нас викидає із недогризком.
Вчені стверджують: щоб отримувати максимум користі від яблука, потрібно з’їдати його повністю, викидаючи лише хвостик.
- Їжте це щодня – і будете здорові: прості, але дуже корисні продукти