Начинка для лаваша або намазка на хліб
- 2 квадратних лаваші, 2 плавлені сирки, 2 ст. ложки буряка, 2 ст. ложки моркви, 4 яйця, часник, сіль, майонез.
Сиру моркву потерти на терці з середніми вічками, посолити, поперчити, стушкувати на сухій пательні до м’якості. Буряк запекти і потерти або ж так само стушкувати, яйця відварити.
Сирки і яйця потерти на терці, додати часник, перемішати. Отриману масу розділити на три частини: одна більша, дві менші, в одну додати моркву, в іншу – буряк, третю залишити без змін, підсолити за потреби.
З одного лаваша вирізати три однакових квадрати, кожен змастити майонезом, зверху намазкою, кожен окремо скрутити рулетом.
Інший лаваш змастити майонезом, викласти на нього гіркою три попередньо скручені менші рулети, все разом скрутити у великий рулет, загорнути в харчову плівку і залишити для стабілізації в холодильнику.
Яку кількість буряка і моркви додавати в яєчно-сиркову масу, кожен вирішує за своїм смаком. Можна також експериментувати з іншими овочами. Як довго така намазка стоїть в холодильнику.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також інші рецепти з лаваша:
- Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лаваша
- Дві швидкі страви з лаваша: трикутники з м’ясом і рулетики з сиром
Post Views: 36