Пляцок “Пані Валевська” один з коронних у багатьох господинь, бо дуже смачний! Спробуйте приготувати і ви!
Пляцок “Пані Валевська”
- Тісто: 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г цукру, 100 г холодного масла, 3 жовтки.
- Крем: 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 250 мл молока, 1 жовток, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 150 г масла.
- Меренга: 4 білки, 0,5 ст. ложки крохмалю, 125 г цукрової пудри.
- А також: 250 г смородинового джему та 100 г мигдальних пластівців.
Тісто
До борошна, змішаного з розпушувачем, додати масло, перетерти в крихти. Додати жовтки, розтерті з цукром, замісити м’яке тісто.
Розділити його на дві однакові частини, розкотити за розміром форми (25×30), викласти на пергамент, змащений маслом. Зверху на тісто викласти джем, далі меренгу і посипати горіхами.
Випікати 25 хв при 180 °С. Так випекти другий корж. Можна пекти зразу один на великому деку, потім розрізати.
Меренга
Збити білки з цукровою пудрою до стійких піків, додати крохмаль, перемішати.
Крем
У невеличкій ємкості змішати жовток, цукор, ванільний цукор, борошно, крохмаль, залити молоком і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Дати охолонути. До охолодженої маси додати масло, збити.
Змастити кремом один корж, накрити зверху другим і поставити в холодильник.
Рецепт Лариси Ваврін. Готувала і фотографувала Світлана Чепурна
Радимо також інші цікаві перевірені рецепти пляцків з незвичайними коржами:
- Пляцок “Спокуса” із незвичайними коржами з курагою та арахісом
- Пляцок “Сакура” з незвичайними коржами: із вишнями і маком
Post Views: 30