Торт “Білий лев”
- Форма – 24х24 см.
- Бісквіт:5 яєць, 3/4 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ст. ложка картопляного крохмалю, 50 г тертого білого шоколаду.
- Крем: 2 жовтки, 2 скл. молока, 2 ст. ложки картопляного крохмалю, 3 ст. ложки пшеничного борошна, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки лимонного соку, 200 г м’якого масла.
- Крім того: 1 б. вареного згущеного молока, 50 г попкорну (або повітряного рису), 3-4 ст. ложки солоного арахісу.
Бісквіт. Збити білки, продовжуючи збивати, додати цукор, ввести жовтки та акуратно вмішати сухі інгредієнти. Насамкінець додати тертий шоколад і перемішати. Випікати у підготовленій формі при 160 °С протягом 30-40 хвилин.
Крем. Яєчні жовтки, цукор, крохмаль та борошно змішати зі склянкою молока. Закип’ятити молоко, що залишилося. Влити в кипляче молоко пудингову масу і зварити густий крем. Охолодити. Збити міксером разом з маслом. Додати лимонний сік.
Згущене молоко змішати з попкорном (можна підігріти, щоб легше намащувати).
Складання торта
Розрізати бісквіт на 2 коржі. Ви також можна злегка їх просочити (1/2 скл. води склянки + 2 ст. ложки лимонного соку + 1 ч. ложка цукру). Викласти масу з попкорном на бісквіт. Зверзу 2/3 крему. Накрити другим бісквітом і покласти на нього решту крему.
Поставити торт в холодильник на 2-3 годин. Перед подачею посипати подрібненим арахісом.
Радимо також інші перевірені рецепти тортів:
- Торт “Рафаелло” з білим шоколадом, кокосом і фундуком
- Торт “Горіхово-кокосова насолода” – як “Київський”, але ще кращий