Зелені помідори найкраще підходять для квашення. Вдаються дуже смачні! А ще такий спосіб заготівлі виручає, коли починає пропадати врожай, плоди псуються не дозрівши і треба їх врятувати. Є різні способи, як заквасити зелені помідори. Кількома улюбленими рецептами поділилися господині.
Традиційний рецепт
Грузинський рецепт
Поради господині. До квашених помідорів можна додати прянощі: кріп, петрушку, листя смородини, цибулю, часник і шматок перцю. Найсмачніші – молочні та бурі квашені помідори.
Квашені помідори з гірчицею
Порада господині. З мого досвіду, то зелені мають злегка гіркуватий смак, але їсти можна (це ті що вже перед заморозками ніколи не виростуть більшими і не достигнуть), білуватого кольору нормальні, смачні, а бурого – то дуже смачні. Так що закривати можна всі види. Я б ще порекомендувала про всяк-випадок покласти зверху по три таблетки звичайного аспірину, тому, що літо дуже дощове, в помідорах занадто багато вологи. Що зробити із зелених помідорів? Правильно, заквасити! Вони дуже смачні, і врожай не пропаде! Для вас три рецепти зелених квашених помідорів: традиційний, грузинський і з гірчицею.
Спробуйте також приготувати:
- Гострі квашені зелені помідори “Тещин язик”
- Квашені зелені помідори “Як із бочки”. Бомба!