Чебуреки (сімейний рецепт)
- Для тіста: 450-500 г борошна, 250 мл води, 100 г масла, 1 ст. ложка горілки, 0,5 ч. ложки солі.
- Для начинки: фарш, цибуля, зелень, спеції, холодна вода.
- Олія для смаження.
У миску просіяти борошно, додати сіль, влити воду, горілку і починати перемішувати. Коли борошно повністю вбере воду, додати розтоплене вершкове масло. Продовжувати заміс до моменту, коли тісто повністю перестане липнути до рук. Замотати тісто в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
Приготувати начинку: у фарш додати дрібно нарізану зелень, цибулю потерту на тертці і спеції (сіль, перець). Щоб начинка була соковита, додати трішки холодної води. Перемішати, дати постояти близько години.
Поділити тісто на 8 рівних частин, сформувати чебуреки: шматочок тіста скотити в кульку, розкотити тонко в коло, викласти начинку на одну половину, другою накрити і добре притиснути краї пальцями. І так формувати з усього тіста.
У сковороду налити олію, так щоб чебурек при смаженні був покритий олією. Добре розігріти і обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Після смаження викладати на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Відео приготування чебуреків можна переглянути тут:
Радимо також інші рецепти приготування чебуреків:
- Суперрецепт чебуреків: смачне хрумке тісто і соковита начинка
- Універсальне тісто – для піци, вареників, пахлави, “Наполеона”, чебуреків, пиріжків
Post Views: 29