чебуреки

Чебуреки за сімейним рецептом (ну дуже смачне тісто!)

Це наш сімейний рецепт чебуреків, за яким ми готуємо дуже багато років. Виходять слоєні, хрумкі, із соковитою начинкою! Дуже вдалий рецепт тіста!

Чебуреки (сімейний рецепт)

  • Для тіста: 450-500 г борошна, 250 мл води, 100 г масла, 1 ст. ложка горілки, 0,5 ч. ложки солі.
  • Для начинки: фарш, цибуля, зелень, спеції, холодна вода.
  • Олія для смаження.
У миску просіяти борошно, додати сіль, влити воду, горілку і починати перемішувати. Коли борошно повністю вбере воду, додати розтоплене вершкове масло. Продовжувати заміс до моменту, коли тісто повністю перестане липнути до рук. Замотати тісто в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
Приготувати начинку: у фарш додати дрібно нарізану зелень, цибулю потерту на тертці і спеції (сіль, перець). Щоб начинка була соковита, додати трішки холодної води. Перемішати, дати постояти близько години.
Поділити тісто на 8 рівних частин, сформувати чебуреки: шматочок тіста скотити в кульку, розкотити тонко в коло, викласти начинку на одну половину, другою накрити і добре притиснути краї пальцями. І так формувати з усього тіста.
У сковороду налити олію, так щоб чебурек при смаженні був покритий олією. Добре розігріти і обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Після смаження викладати на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Відео приготування чебуреків можна переглянути тут:

Радимо також інші рецепти приготування чебуреків:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook