Квас із квітів бузини
- 10 л води, 15 суцвіть бузини, 1 кг цукру, 20 г лимонної кислоти.
Я цукор розмішала і розігріла з невеликою кількістю води (приблизно 2 літри води, вийшов сироп), додала лимонну кислоту. 8 л простої води з крана змішала з тим цукровим сиропом, докинула бузину, накрила кришкою. Настоювала 3 дні (кожного дня по 1 разу перемішувала), вкінці процідила в банки і тримала в підвалі, можна в пляшках пластикових (також добре). Десь через 3 тижні ми випили все за 2 дні. Був дуже смачний квас!
Рецепт Наталії Савельєвої
Спробуйте також приготувати:
- Домашній квас з цикорієм і родзинками. Такий смачний, що 10 л випиваємо за один-два дні!
- Квас на чаї каркаде з приємною кислинкою. Чудово освіжає у спеку!
Post Views: 27