Хочу поділитися з вами рецептом запашної дуже-дуже смачної піци на тонкому тісті, як у піцерії. А також розповім про начинки, які найбільше полюбляють у моїй сім’ї.
Піца на тонкому тісті, як у піцерії
Тісто для піци
- 250 мл води, 1 ч. ложка (3 г) сухих дріжджів або 9 г пресованих, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка олії, 350 г борошна.
У ледь теплу воду додати цукор, сіль, дріжджі, перемішати. Додати олію, борошно, замісити тісто лопаткою або ложкою. Залишити на 10 хв. Домісити лопаткою. Борошна більше не досипати – тісто має бути рідкувате, липке. Вимішувати ще не менше 10 хв.
Стіл змастити олією, викласти тісто, розтягнути у великий прямокутник. Скласти конвертом, згорнути у кулю, накрити мискою, залишити на 1,5 год. Розділити на 2 частини: буде 2 піци 26 см. Формувати корж на пергаменті, розтягуючи змащеними олією руками. Качалкою не користуватися. Перекласти у форму, змастити соусом, викласти начинку (все має бути порізане тоненькими шматочками).
Начинки для піци
- Томат+олія+часник+базилік+сіль+перець – проварити приблизно 5 хв до загустіння. Цибулина півкільцями+сіль+орегано+трішки олії – перемішати, нехай трохи постоїть. На тісто: соус, 1 б. тонно (тунець або інша рибна консерва без кісток), цибуля, сир моцарела або тертий сир, який тягнеться.
- Моцарела кусочками або пластинками на дно, сир український, сир тертий. Зверху соус: 2 ст. ложки сметани, сіль, перець. Потім смажені білі гриби з цибулею і тертий сир.
Порада для тих, хто пече піцу в електричній або в газовій духовці. Щоб сир або моцарела не підгоряли, не кладіть її разом з піцою в духовку на сире тісто. Краще випікати піцу з усіма начинками, хто які забажає, і тільки коли майже готова – вийняти, покласти сир і допекти лише 2-3 хвилини. Щоб сир розтопився. А ось в печі на дровах викладається начинка вся разом. Тому що піца печеться в такій печі не більше 1 хвилини, бо там температура поверх 400 градусів. А деколи навіть і всього 50 секунд.
Радимо також інші рецепти лінивої піци:
- Швидка піца на сковорідці
- Універсальне тісто – для піци, вареників, пахлави, “Наполеона”, чебуреків, пиріжків