Безе (топери для торта)
- 120 г білка (кімнатної температури), 250 г цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти, ваніль.
Принцип приготування такий самий, як крему “Мокре безе”. Поставити у каструлі воду для водяної бані, нагріти до закипання. У меншій каструльці злегка збити білки з цукром і лимонною кислотою (1 хв).
Поставити на водяну баню (дно каструльки не має торкати води). Збивати на максимальних обертах до стійкої глянцевої маси приблизно 8–10 хв. Маса має почати накручуватися на вінички, а біля стінок каструлі утворюються нірки.
Тоді зняти з водяної бані, додати ваніль і продовжити збивати ще 1 хв. За потреби, додати барвники (на фото – із сухими харчовими барвниками: дрібку сипнути на краплю води, перемішати зубочисткою, змішати із кремом).
За допомогою кондитерської торбинки з насадкою відсадити тістечка на пергамент. Він має бути якісним, просиліконеним.
Щоб палички добре трималися, спершу викласти смужку крему, на неї покласти паличку, злегка її втопити в крем, а зверху викласти квіточку або іншу фігурку. Сушити при температурі 70 ОС із конвекцію приблизно 3 год.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також інші рецепти топерів для торта:
- Простий рецепт безе: смачне, не тріскає і сухе всередині. Можна робити топери для тортів
- Пряничні топери для прикраси тортів + рецепт айсингу. Цей декор на піку популярності!