Торт “Чарівна весна”
- Форма 24-26 см.
- Шпинатний бісквіт: 6 яєць, 250 г борошна, 150 г цукру, 130 г шпинату, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка розпушувача.
Шпинат збити блендером з олією. Яйця збити з цукром до пишної маси, додати збитий шпинат, збити. Ввести борошно, пересіяне з розпушувачем. Спекти корж, а коли охолоне, розрізати навпіл.
- Фруктова начинка: 1 кг зелених яблук, 7 шт. ківі, 500 мл води, 3 п. желе зі смаком ківі або аґрусу.
Яблука почистити і порізати на маленькі скибочки. Так само і ківі. Змішати фрукти і залити водою. Як закипить, зняти з вогню, додати 3 пачки желе, розколотити. Охолодити до гелеподібного стану. У форму, в якій пекли бісквіт, покласти корж (форма має бути роз’ємна, вистелити краї ацетатною плівкою), вилити фруктову масу і накрити другим коржем. Поставити на 2 год у холодильник.
- Сирна начинка: 500 г сиру, 300 г сметани 20%, 150 г цукру, 25 г желатину, ванільний цукор.
Усе збити блендером і додати розтоплений желатин. Залити на корж і на 2 год у холодильник.
- Прикраса: 400 мл води, 3-4 шт. ківі, 1 п. желе зі смаком лимона або апельсину, 1 ч. ложка желатину.
Викласти ківі зверху сирної маси і залити желе, охолодженим до гелеподібного стану. На 6 год поставити у холодильник.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Радимо також інші перевірені рецепти десертів зі шпинатним бісквітом:
- Шпинатний торт «Моя фантазія» з маскарпоне і лохиною
- Торт “Смарагд” із бісквітом на шпинаті: авторський рецепт
Post Views: 57