Торт “Чарівна весна” зі шпинатним бісквітом, ківі і яблуками

Шпинатний бісквіт має красивий насичений колір соковитої весняної зелені. У десертах це просто вау! Тож неодмінно приготуйте торт зі шпинатним бісквітом, якщо хочете вразити близьких!

Торт “Чарівна весна”

  • Форма 24-26 см.
  • Шпинатний бісквіт: 6 яєць, 250 г борошна, 150 г цукру, 130 г шпинату, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка розпушувача.

Шпинат збити блендером з олією. Яйця збити з цукром до пишної маси, додати збитий шпинат, збити. Ввести борошно, пересіяне з розпушувачем. Спекти корж, а коли охолоне, розрізати навпіл.

  • Фруктова начинка: 1 кг зелених яблук, 7 шт. ківі, 500 мл води, 3 п. желе зі смаком ківі або аґрусу.
Яблука почистити і порізати на маленькі скибочки. Так само і ківі. Змішати фрукти і залити водою. Як закипить, зняти з вогню, додати 3 пачки желе, розколотити. Охолодити до гелеподібного стану. У форму, в якій пекли бісквіт, покласти корж (форма має бути роз’ємна, вистелити краї ацетатною плівкою), вилити фруктову масу і накрити другим коржем. Поставити на 2 год у холодильник.
  • Сирна начинка: 500 г сиру, 300 г сметани 20%, 150 г цукру, 25 г желатину, ванільний цукор.
Усе збити блендером і додати розтоплений желатин. Залити на корж і на 2 год у холодильник.
  • Прикраса: 400 мл води, 3-4 шт. ківі, 1 п. желе зі смаком лимона або апельсину, 1 ч. ложка желатину.
Викласти ківі зверху сирної маси і залити желе, охолодженим до гелеподібного стану. На 6 год поставити у холодильник.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Радимо також інші перевірені рецепти десертів зі шпинатним бісквітом:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook