“Торік мені пощастило побувати в Іспанії, – розповідає Галина Миронюк. – У тамтешніх магазинах побачила цікаву річ: готові панірувальні сухарі з різними смаками. Вирішила поекспериментувати і зробити такі власноруч. Результатом дуже задоволена. І котлети, і риба, і куряче філе, і картопля, і навіть сирники тепер зовсім інакші”.
У панірувальні сухарі жінка додала сушений часник і петрушку (приблизно 10% від загального об’єму).
“У такій шубці смажена рибка виходить надзвичайно смачною, – каже жінка. – Іноді додаю до суміші сушену мелену цедру лимона, сушений кріп, прянощі. Виходить дуже ароматно”.
Для панірування котлет до сухарів пані Галина додає кунжут або вівсяні пластівці. “Після смаження пластівці і кунжут залишаються білими, а м’ясо присмажене, – ділиться вона. – Виходить і смачно, і симпатично”.
До речі, пластівці можна змолоти і використовувати без додавання сухарів. Теж класно виходить. Звичайна страва набуває незвичайного, святкового вигляду. А ще в пластівцях можна панірувати сирники – смачно і красиво.
“А щоб після панірування не залишалося брудного посуду, паніровку насипаю в торбинку і туди ж кидаю шматочки м’яса, риби, картоплі або інших овочів. Зав’язую краї, струшую – і жодної брудної тарілки,” – розкриває свій секрет господиня і радить так робити кожному. Так і готувати приємніше, і прибирання на кухні менше.