Кухня Рецепти

Українська плетінка

Найпопулярніша магазинна дріжджова випічка насправді нескладна у приготуванні. Молоко, дріжджі, цукор, яйця та сметана – і маєте м’якеньку смакоту!

21.05.2017 12:41

Інгредієнти:
На 1 л молока: 3 кг борошна, 100 г дріжджів, 20 г солі, 165 г маргарину, 400 г цукру, 2 пачки ванільного цукру, 10 яєць, 150 г сметани.

Дріжджі розвести із частиною цукру, маргарин розтопити, яйця збити з цукром. Потім у яйця додати тепле молоко, дріжджі, просіяне борошно, сметану та маргарин. Замісити тісто і поставити у тепле місце, щоб підійшло.

Як підійде, «сплести» булки і зверху посипати маком.