Що може бути краще, ніж коли зранку вдома пахне хлібом? Цей аромат ні з чим не зрівняти! Тож пропонуємо спекти хліб-плетінку. Цей рецепт перевершує всі очікування: м’якуш м’який, чудово ріжеться, не кришиться і не черствіє!
Хліб-плетінка “Литовська хала за ГОСТом”
- 375 г борошна (125 в опару+ 250 в тісто), 6 г свіжих дріжджів або 2-2,5 г сухих (це приблизно 1/3 ч. ложки), 6 г солі ( 1 ч. ложка), 1 ст. ложка цукру (якщо печете солодку булку, то більше), 55 мл олії (3,5 -4 ст. ложки), 200 мл теплої води.
Опара: 125 г борошна розвести з теплою водою і дріжджами, залишити на 20-30 хв. Коли опара підійде, додати сіль, цукор, олію, розмішати, поступово додати борошно, замісити тісто. Воно стає гладким й еластичним через 10 хв замішування. Накрити і дати тісту вибродити 1,5 години. Сформувати хлібець-плетінку, дати підійти в формі ще раз.
Випікати в розігрітій духовці до 180 ОС приблизно 30-40 хв ( орієнтуйтесь на духовку). Я формувала косичкою з трьох джгутів. Тісто просто чудове!
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти домашнього хліба:
- “Плетінка” або “Завиванець” із дріжджового тіста
- Хліб “Плетінка”. Пишний, красивий і дуже пахучий!
Post Views: 29