Одразу скажу: це не просто запіканка, а повноцінний вишуканий десерт! Сирно-гарбузова “Зебра”- ніжна, повітряна і дуже смачна! Щоб зробити ще цікавіший смак запіканки, до сиру можна додати кокосову стружку або мак, а в гарбуз – мускатний горіх, корицю або цедру апельсина чи лимона.
Сирно-гарбузова запіканка “Зебра”
- Форма – 20-21 см.
- Сирна маса: 500 г сиру, 2-3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки цукру, 1,5 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 2 яйця, 10 г ванільного цукру, цедра 1 апельсина.
- Гарбузова маса: 500 г запеченого гарбуза (або протушкованого під кришкою з невеликою кількістю води), цукор за смаком, 2 яйця, 1 ст. ложка крохмалю, прянощі та цедра.
Сир збити блендером або протерти через сито, додати всі інгредієнти, змішати до однорідності (консистенція бісквітного тіста, якщо маса густа, додати ще сметани)
Гарбуз подрібнити в пюре, додати всі інгредієнти, змішати до однорідності
Форму застелити пергаментом, краї змазати маслом. У центр форми викладати почергово 2 ст. ложки сирної маси, зверху 2 ст. ложки гарбузової маси, чергувати, поки маса не закінчиться. Кілька разів вдарити легенько форму об стіл, щоб маса рівномірно розподілилася, зубочисткою намалювати лінії від центру до краю, від краю до центру (зірочка).
Розігріти духовку до 200 ОС, зменшити до 180, випікати хвилин 50-60 (орієнтуйтесь на свою духовку). Готову сирно-гарбузову запіканку краще залишити в привідкритій духовці на хвилин 10-15.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші перевірені рецепти “Зебри”:
- Сирник “Зебра”. В основі не тісто, а печиво
- “Зебра” на склянці кефіру. Збережіть рецепт – потім сто разів подякуєте!
Post Views: 413