Рецепт простого рулету, який просто запам’ятати, адже у ньому все по три. Можна пекти білий, або мармуровий, як на фото. Рулет вологий, дуже смачний, можна нічим не просочувати.
Рулет “Усе по три” (заварний бісквіт)
- 3 яйця, 3 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки (з чубком) борошна, 3 ст. ложки олії, 50-70 мл молока.
Розділити яйця на жовтки і білки. Молоко довести до кипіння (приблизно 70-80 градусів), додати олію, помішуючи додати жовтки, просіяне борошно, змішати до однорідності. Збити білки з цукром до стійких піків, поступово додати в тісто, акуратно розмішати лопаткою знизу вгору, щоб тісто залишилося повітряним. Випікати на застеленому пергаментом деко в розігрітій духовці до 180 ОС 10 хв (не пересушити).
Рулет вийняти з духовки, перевернути на решітку застелену пергаментом або рушничком, дати охолонути 3 хв, зняти пергамент, на якому випікався рулет, намазати кремом (ще кинула декілька абрикосів) скрутити, завернути в плівку та залишити на 3-5 год просочуватися.
- Просочувати не потрібно, тісто вологе, але за бажанням можна.
- Якщо хочете рулет на велике деко від духовки, то робіть подвійну порцію, з цієї порції виходить розмір аркуша А 4 приблизно.
У процесі приготування вирішила зробити малюночок: взяла 1/3 частину від основного тіста, додала 2 ст. ложки какао (попередньо розчинила в 4 ст. ложках молока теплого, розмішала до однорідності та додала в 1/3 частину тіста). Тісто на деко викладала ложкою в хаотичному порядку і так само хаотично розмішала шпажкою, вийшли такі собі завитки.
Крем нашвидкуруч: 250 г сиру 5% перебити блендером, додати цукор, ваніль, сметану, збити до однорідності.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти рулетів:
- Бісквітний рулет, який не треба скручувати гарячим! Не тріскається і не ламається!
- Шоколадний рулет за мотивами “Ферреро Роше”
Post Views: 45