Маковий пляцок за цим рецептом вдається дуже смачний, повітряно ніжне суфле з кислинкою малини. В міру солодкий, ароматний. Хто його коштував – усі говорили “Супер”, “Смачно” і “Ніжно”. А дегустаторів було багато!
Маковий пляцок з суфле та малиною
Макові коржі
- Форма 25Х35 см.
- На 1 корж: 4 яйця, 150 г цукру, ванільний цукор, 60 г олії, 110 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 75 г сухого маку. Спекти треба два такі коржі.
Білки збити разом з дрібкою солі до піків, тоді додати ванільний цукор і поступово всипати цукор у два-три етапи. Потім додати 4 жовтки, продовжуючи збивати до гарної пухкої маси, тоді влити олію, ще 1 хв збити і все. Борошно просіяти разом із розпушувачем, легенько лопаткою вимішати, потім сухий мак додати, гарно все легенько помішати. Тісто на один корж. Спекти такі два коржі.
Випікаю при температурі 180-200 ОС приблизно 30-35 хв.
Суфле
- 0,5 кг кисломолочного сиру, 5 ст. ложок сметани, 0,5 л йогурту (я брала “Активія” зі смаком малини і манго), 100 г цукрової пудри, ванільний цукор, 25 г желатину “Мрія”, 70 г холодної води.
- Малина свіжа або заморожена (у мене заморожена).
Желатин замочити у воді, щоб набряк. Сир змолоти разом із пудрою і сметаною. Вилити йогурт у посудину, додати сирну масу, збити до однорідної маси. Желатин короткими імпульсами розігріти в мікрохвильовій і влити в йогуртову суміш. Гарно все збити. Якщо маса занадто рідка, поставити в холодильник і стежити, щоб не сильно була густа, легенько час від часу помішувати. Коли почне трохи гуснути – формувати пляцок.
Коржі просочити трошки цукровим сиропом. Викласти половину суфле, посипати малину, викласти решту суфле, накрити коржем. Гарно притиснути. Роблю це все формі для випікання, застеливши її харчовою плівкою, і ставлю в холод на ніч.
Авторський рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також інші рецепти тортів і пляцків з маком:
- Маковий торт. Цей рецепт вам сподобається!
- Медово-маковий торт. Смачний – не те слово!
Post Views: 38