Цей рецепт рулету – просто знахідка для господинь! Готується дуже просто, а результат неймовірний! Рулет вдається пишний та ніжний, із дуже смачним сметанним кремом і вишнями. Рецепт рулету простий, до снаги навіть початківцям. Усе вдасться з першого разу – не сумнівайтеся! Спечіть – не пошкодуєте!
Рецепт рулету з кремом
Приготування коржа для рулету
- Форма 30Х40 см.
- Для приготування рулету: 4 яйця, 100 г цукру, 50 г меду, 100 г борошна, 0,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка сметани.
Білки збити у піну, додати цукор, збити до стійких піків. Додати жовтки, збити. Додати рідкий натуральний мед, перемішану зі сметаною соду – збити. Додати просіяне борошно, збити на найменших обертах міксера. Викласти тісто на деко (від духовки), застелене пергаментом, розрівняти лопаткою. Випікати при 170 ОС приблизно 20 хв.
Радимо використовувати для випікання бісквіту якісний пергамент із силіконовим покриттям або спеціальний тефлоновий килимок для випікання. Адже медове тісто “любить” приставати до основи.
Гарячий корж накрити аркушем пергаменту і перевернути на дошку. І одразу загорнути рулетом, накрити рушником, щоб не розкручувався.
Приготування крему для рулету
- Для крему: 400 г сметани, 80 г цукру, 1 п. ванільного цукру.
- Для начинки: 100 г вишень або чорносливу або шматочки банана.
Охолоджену сметану збити з цукром. Краще це робити спершу на малих обертах міксера, щоб цукор розтанув, або використовувати цукрову пудру. Насамкінець збивання додати ванільний цукор, ванілін або ванільний екстракт чи інший ароматизатор на ваш смак. Якщо сметана магазинна рідка, можна додати загущувач. Необхідна кількість вказана на упаковці загущувача.
Розгорнути охололий корж, змастити кремом. Уздовж одного краю на крем викласти вишні (можна замінити на чорнослив або шматочки банан), загорнути. Покласти на кілька годин у холодильник.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха Корчак
Радимо також спробувати приготувати інші рулети за перевіреними рецептами від господинь:
- Медовий рулет з кремом і шматочками груші
- Рулет за 7 хвилин з повидлом або кремом. Під час згортання не ламається! Дуже вдалий рецепт!
- Рецепт рулету, який вдається завжди і готується дуже швидко