Торт “Конфеті”
- Форма 24 см.
- Шоколадний бісквіт (можна будь-який інший ваш улюблений): 6 яєць, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки какао, 2 ч. ложки розпушувача.
Білки збити з цукром, додати жовтки, збити. Додати борошно, какао і розпушувач, вимішати лопаткою. Пекти при 170 ОС 40 хв. Орієнтуватися на свою духовку.
Желейний шар
4 пачки желе різного кольору розвести кожне у 300 мл гарячої води. Поставити, щоб застигло. 0,5 л сметани збити з 150 г цукру. 1 п. (25 г желатину) залити холодною водою (або молоком) 200 мл, залишити, щоб набух. Тоді розігріти у мікрохвильовці короткими імпульсами, щоб розчинився. Додати до сметани, легенько вимішати міксером. Вливати не гаряче тоненькою цівкою. Желе порізати на кубики, додати до сметани, вимішати.
Збираємо у роз’ємній формі або кільці, обтягнутій ацетатною плівкою.
Бісквіт розрізати на 2 частини, просочити цукровим сиропом (1 ч. ложка цукру і 100 мл води), викласти сметанно-желейну суміш, зверху – другу частину бісквіта. Поставити в холодильник для застигання. Готовий торт полити шоколадом чи прикрасити за бажанням!
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:
- Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!
- Бісквітний торт із повітряним білковим суфле “Солодка хмаринка”. Треба тільки яйця, цукор, борошно і желе!
Post Views: 66